HeaderImage

Portfolio

Onderstaand kunt u een aantal, reeds afgehandelde projecten van R. Captein, timmer- en montagebedrijf vinden samen met wat informatie over het betreffende project. Beweeg met uw muis over de foto's om ze te bekijken.

 

 

>> Project 001

Jaar: 2012

Plaats: Rotterdam

 

Uitgevoerde werkzaamheden: Het vervangen van het oude, gedateerde systeemplafond met de daarbij behorende verlichting door een frisse strakke doorzak-plafondtegel van zacht, minerale wol met een hoge akoestische waarde.

 

Hierdoor kan de ruimte van deze zorginstelling beter benut worden en kan men elkaar weer verstaan. De nieuwe verlichting geef een frisse look en een moderne uitstraling.

 

 

>> Project 002

Jaar: 2012

Plaats: Hazerswoude Rijndijk

 

Uitgevoerde werkzaamheden: Dakrenovatie vervangen van het meer dan 50 jaar oude pannendak. Het hele dak is gestript tot op het kale dakbeschot. Op het bestaande dakbeschot hebben wij een damp open spinvliesfolie aangebracht, nieuwe tengels en panlatten met de daarbij behorende nieuwe pannen in de kleur natuurrood.

 

Vervolgens is de schoorsteen voorzien van nieuwe voegen en milieuvriendelijke loodslabben welke uit meerdere lagen kunststof bestaan. Een bijkomend voordeel hiervan is dat dit materiaal geen zware metalen in het milieu achterlaat en dat er geen verkleuring op de pannen ontstaat na enkele jaren.

 

 

>> Project 003

Jaar: 2011/2012

Plaats: Hazerswoude Rijndijk

 

Uitgevoerde werkzaamheden: Vervangen houten vloer door de zogeheten ps combinatievloer in de volksmond balken-en-broodjesvloer. Nadat deze vloer geplaatst en de druklaag gestort was is hier vloerverwarming aangebracht welke in de dekvloer meegesmeerd is. De vloerafwerking bestaat uit vinyl met houtdesign. Door het toepassen van vloerverwarming heeft men geen last meer van koude vloeren en is de warmte gelijkmatiger verspreid.

 

De gedateerde oude keuken is vervangen door een strakke moderne keuken met alle apparatuur die er tegenwoordig bij hoort. De kleur van de kasten is donkergrijs, het werkblad is van kunstgraniet.

 

Plafond. Als eerste zijn metalen regels (metal stud) aangebracht met 50 mm glaswol. Daarna zijn 2 lagen gipskarton plaat aangebracht. Dit geeft een brandwerendheid van 30 min. en geeft in samenwerking met het glaswol een geluidsreductie naar bovenliggende ruimtes. De naden worden sausklaar afgewerkt waarna het plafond wit gesausd is.

 

 

>> Project 004

Jaar: 2012

Plaats: Zoeterwoude

 

Uitgevoerde werkzaamheden: Sporthal De Klaverhal te Zoeterwoude. In de kleedruimtes en gangen  is het oude gedateerde plafond verwijderd waarna wij een fris strak syteemplafond hebben aangebracht. Het plafond is opgebouwd uit 24mm systeem met een rasterverdeling van 60 x 60 cm. In dit rasterwerk is een gipsvinyl tegel gemonteerd. Deze tegels zijn te reinigen met een vochtige doek.

 

In het plafond zijn energiezuinige armaturen geplaatst welke d.m.v. een bewegingssensor aangestuurd worden. Totale hoeveelheid circa 212 m2.

 

 

>> Project 005

Jaar: 2012

Plaats: Amstelveen

 

Uitgevoerde werkzaamheden: Bij deze klus hebben we ca. 128m2 systeemplafond aangebracht in een ronde serre.

 

Het plafond is opgebouwd uit een wit raster met daarin 60x60 doorzak-plafondpanelen. Dit om de serre welke in de toekomst gebruikt zal worden als lunchruimte wat extra allure te geven.

 

 

>> Project 006

Jaar: 2012

Plaats: Hoogmade

 

Uitgevoerde werkzaamheden: Het dichtzetten van oude hooiberg tot nuttige opslagruimte.

 

De oude hooiberg heeft op deze manier een nieuwe functie gekregen door hem rondom dicht te zetten met damwand gevelbeplating. Als eerste is het bestaande dak op hoogte gezet. Daarna hebben wij tussen de palen van de hooiberg een hout-skeletframe gemonteerd. Dit frame staat op

hardhouten palen met een lange levensduur.

 

Daarna is de damwand beplating met het bij behorende zetwerk gemonteerd. Aan 1 zijde is een licht doorlatende polyester damwand plaat gemonteerd zodat er overdag binnen geen verlichting nodig is.

Aan de andere zijde hebben grote schuifdeuren gemaakt zodat het mogelijk blijft om met een tractor e.d. naar binnen te kunnen. Het frame van de schuifdeuren bestaat uit gegalvaniseerd kokerprofiel om roestvorming te voorkomen.

 

 

>> Project 007

Jaar: 2012

Plaats: Koudekerk aan den Rijn

 

Uitgevoerde werkzaamheden: Op dit werk is er een nieuw soort dakbedekking toegepast. Dit type dakbedekking komt vloeibaar uit blik en kan aangebracht worden met kwast of roller.

 

De basis bestaat uit harde isolatie waarvan de naden worden afgedekt met kimband. Daarna brengen we de onderlaag aan. Deze is rood of grijs van kleur. Na het drogen brengen wij vervolgens de eindafwerking aan welke in verschillende kleuren te leveren is. Er is hier gekozen voor wit om het

zonlicht te reflecteren zodat het binnen aangenamer blijft.

 

De grote voordelen zijn onder andere;  geen open vuur nodig, zeer elastisch, duurzaam, geen problemen met hoeken of andere rare vormen en het kan over oude bestaande dakbedekking heen.

 

 

>> Project 008

Jaar: 2012

Plaats: Hazerswoude Dorp

 

Uitgevoerde werkzaamheden: Recreatie-stacaravan zowel van binnen als van buiten geheel aangepakt.

 

Als eerste hebben wij de oude gevelbekleding vervangen door kunststof onderhouds-arme beplating in de kleur gebroken wit. Daarna een hardhouten veranda aangebouwd met een mat transparante

overkapping zodat men overdag goed uit de zon kan zitten en 's avonds langer genieten.

 

Aan de binnenzijde van de stacaravan zijn onder andere de badkamer, woonkamer en het toilet gerenoveerd.

 

 

>> Project 009

Jaar: 2012

Plaats: Amsterdam

 

Uitgevoerde werkzaamheden: Het in onderaaneming aanbrengen van akoestisch stucwerk bij de Oosterbegraafplaats. Deze hele klus is in de avond- en nachturen uitgevoerd.

 

Baswa phon is een geluidsabsorberend materiaal wat naadloos aangebracht wordt. Nadat de basisconstuctie door ons aangebracht was, plakken wij hier de panelen van Baswa op.

 

Deze panelen worden opgevoegd en na droging afgeschuurd zodat er één vlak ontstaat. Deze ondergrond word vervolgens afgewerkt met 1 of 2 lagen microporeus stucmortel van Baswa. De aangebrachte lagen worden glad en strak afwerkt.

 

Het doel van dit product is het beperken van geluidshinder zoals bv galm en verhoogt hierdoor het comfort van de ruimte.

 

 

>> Project 010

Jaar: 2012

Plaats: Hazerswoude Rijndijk

 

Uitgevoerde werkzaamheden: Het plaatsen van een vergunningsvrij gebouwde schuur.

 

De schuur is gebouwd op een betonnen strokenfundering op voldoende diepte onder de vorstgrens. Vanaf de fundering is deze opgemetseld tot circa 4 lagen boven het maaiveld.

 

Daarna is er een houtskeletconstructie gebouwd van geïmpregneerd hout. Het dak is afgewerkt met een 2-laagse bitumineuze dakbedekking.

 

 

>> Project 011

Jaar: 2012

Plaats: Hazerswoude Rijndijk

 

Uitgevoerde werkzaamheden: Het aanbrengen van spouwmuurisolatie.

Bij 3 bestaande woningen hebben wij de spouwmuren geïsoleerd met

hoogwaardige isolatie hr ++. De isolatie bestaat uit verlijmde eps hr++ parels welke dmv geboorde gaten in de voegen gespoten wordt.

Doordat deze parels verlijmd zijn blijven deze ook op de juiste plaats

zitten. Ze kunnen dus niet uitzakken of wegwaaien als er kleine openingen in de spouwmuur zijn.

 

Als de muur gevuld is worden de geboorde gaten met een voegmortel weer gevoegd. Tevens zijn er nieuwe ventilatieroosters geboord om de kruipruimte goed te blijven ventileren.

 

 

>> Project 012

Jaar: 2013

Plaats: Bodegraven

 

Uitgevoerde werkzaamheden: Het vervangen van de oude voordeur. Nadat de oude voordeur gedemonteerd was, hebben wij hier de nieuwe designdeur voor teruggeplaatst.

 

De nieuwe voordeur is voorzien van alle assosoires zoals gelagerde

scharnieren met dievenklauw, 3-puntssluiting, valdorpel om de tocht langs de onderzijde aftesluiten, veiligheidscilinder, rvs hangreep en cilinder rozet.

 

De deur is helemaal politiekeurmerk uitgevoerd.

Copyright © 2013 R. Captein - webdesign DTP2